Inspiration

CL Smed designer, fremstiller og montere fleksible værn til togværksteder

CL Smed har designet og installeret fleksible værn omkring oliegrave på Banedanmarks togværksteder

Banedanmark havde brug for fleksible værn omkring deres oliegrave, som nemt kunne hæves og sænkes i gulvet efter behov. CL Smed designede og fremstillede en skræddersyet løsning, der opfyldte alle Banedanmarks krav. Vores team installerede de forskellige værn omkring oliegravene hurtigt og effektivt og sikrede, at alle værn var fuldt beskyttet mod skader.

Resultatet blev fleksible værn, der er med til at beskytte mod potentielle faldulykker omkring oliegraven og gøre det nemt for mekanikerne at sænke værnene, når der skal gennemføres vedligholdelse på togsæt og entreprenørmaskiner.

Design af fleksible værn

CL Smed har en lang tradition for at designe og fremstille specialfremstillede værn og hegn til en lang række forskellige industrier. Denne tradition og erfaring gjorde os i stand til at designe et fleksibelt værn, der opfyldte alle Banedanmarks krav ift. holdbarhed, brugervenlighed og fleksibilitet.

I designprocessen skulle der tages hensyn til, at den skulle bruges i et værkstedsmiljø, hvor der er konstant brug og dermed meget slid. Det betød, at vi skulle overveje materialer, der er holdbare og kan holde til tidens tand. Vi valgte at gå med rustfrie materialer der ikke ruster eller korroderer med tiden og som er yderst holdbare.

Desuden skulle det være let for mekanikerne at sænke eller hæve værnene efter behov. Det krævede en vedligeholdelsesfri løsning, der kunne sænke og hæve værnene uden brug af værktøj eller mekaniske løsninger, der skulle vedligeholdes.

Det lykkedes CL Smeds team at designe en løsning, der opfyldte alle disse krav, samtidig med at den stadig var omkostningseffektivt for kunden.

Fremstilingen af fleksible værn

Det lykkedes CL Smeds team at designe en løsning, der opfyldte alle disse krav, samtidig med at den s

Da designet var færdigt, gik CL Smed i gang med fremstillingsprocessen. De forskellige komponenter blev fremstillet af rustfrit stål af høj kvalitet, og blev fremstillet efter nøjagtige mål. Værnene blev også overfladebehandlet med gule og sorte farver for at gøre dem synlige og sikre, at mekanikerne er opmærksomme på deres tilstedeværelse.

Derudover planlagde og klaregjorde vi også værkstederne til de nye værn. Da det skulle være muligt at sænke eller hæve værnene efter behov, skulle gulvet omkring oliegravene forberedes. Vi skar og fræsede kanterne omkring oliegravene hurtigt og effektivt og sikrede, at alt blev gjort korrekt og med en pæn og ryddelig finish.

Installationen og monteringen af fleksible værn

Da fremstillingen var færdiggjort, gik vores team i gang med at installere de forskellige værn omkring oliegravene. Vi startede med at fastgøre stolperne i rustfrit stål til gulvet og monterede derefter overfladebehandlede dørkplader. Disse er med til at beskytte værnene, når de sænkes ned i gulvet, og give en kant og skridsikker overgang i gulvet. Til sidst hængte vi kæderne på stolperne og monterede lukkemekanismerne.

Installationsprocessen var hurtig og effektiv takket være vores mange års erfaring på området. Vi sørgede for, at alle værn var sikkert monteret og fuldt beskyttet mod skader, samtidig med at det stadig så godt ud og var let at bruge. Alt dette blev gjort på få dage, hvilket sikrede, at vi kunne overholde Banedanmarks stramme tidsfrister for installationen.